Бойовики вперто порушують режим тиші, обстрілюючи наші позиції з важкого озброєння. За даними прес-центру АТО (станом на ранок 14.02), на донецькому напрямку з артилерії калібру 122 міліметри вони вели вогонь поблизу Пісків. Зі 120- та 82-міліметрових мінометів — по Невельському, Верхньоторецькому, Авдіївці та Троїцькому. На маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії, танків, БМП та БТРів окупанти обстрілювали Водяне. З мінометів різних калібрів — Павлопіль, Красногорівку, Широкине. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — Лебединське, Богданівку, Павлопіль, Широкине. На луганському бойовики використовували 82-міліметрові міномети та гранатомети, обстрілюючи наші позиції в районі Кримського, Валуйського, Новоолександрівки та Станиці Луганської.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «На передову «орки» активно перекидають техніку та найманців. Очікуємо на провокації. Вдень можемо трохи перепочити, адже вони майже не стріляють. А коли темніє, починаються салюти. В хід ідуть міномети різних калібрів, гранатомети, стрілецька зброя. Так, учора майже всю ніч лупили по наших позиціях з артилерії 122-го калібру. Обстріл тривав десь до 6-ї ранку. Диверсійні групи щодня намагаються підійти до наших позицій. Працюють професіонали, оскільки поводяться грамотно — дуже не наближаються, метрів 100. Потім летить у наш бік СПГ. Усі хлопці живі й здорові. Моральний дух високий. Місцевість добре знаємо, як і противника, тому наш сектор утримуємо міцно».

Як повідомили учора в прес-службі ГУР Міноборони, російськими окупаційними військами з метою маскування та приховування злочинної діяльності використовуються об’єкти цивільної інфраструктури. «Так, у н. п. Мокроєланчик (Амвросіївський район) на території дитячого садка розміщено сім 122-міліметрових самохідних артилерійських установок. На території пологового будинку н. п. Південна Ломоватка — підрозділ противника на бойових машинах піхоти».

Олександр ПЕКНИЙ.