За останню добу (станом на ранок 15.02) бойовики понад 50 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, окупанти з мінометів лупили по Кам’янці, Троїцькому, Новоселівці Другій, Невельському, Пісках та Авдіївці. Із стрілецької зброї — по Зайцевому, Пісках, Опитному та Новгородському. По Авдіївці вели вогонь БМП.


На маріупольському напрямку зі 120-міліметрових мінометів обстрілювали Водяне. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї — Павлопіль, Чермалик, Лебединське, Гнутове та Широкине. На луганському окупанти з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали Новоолександрівку та Новозванівку.


Що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Бойові дії тривають. Досить гаряче зараз у нашому секторі — між селищами Широкине і Водяне.

Орки вчора накривали щільним вогнем із танків та самохідних артустановок. Декілька снарядів не розірвалося, зараз наші сапери працюють. Окупанти полюбляють обстрілювати з великокаліберних кулеметів і свої передові позиції, а потім звинувачують у цьому нас. Зараз вони проводять перегрупування своїх сил. Підтягнули важку техніку і нові підрозділи. Місцевих сепарів уже не зустрінеш. На передовій — найманці, а за ними стоять кадрові військові РФ. У них російські прапори, форма, амуніція, і вони уже цього навіть не приховують. Усі наші хлопці живі й здорові — врятували добре укріплені бліндажі».


За даними групи «Інформаційний спротив», за тиждень на окуповані території прибуло з РФ понад 600 тонн боєприпасів, майже 2 тисячі тонн паливно-мастильних матеріалів, не менш як 80 бойових броньованих машин (включно з танками) і 10 артилерійських систем (САУ і РСЗО). «Підрозділ «козаків» зі складу «Всевеликого війська донського» (приблизно 300 осіб), перекинутий з РФ через населений пункт Маринівка, прибув до району населеного пункту Первомайськ (контролюється «ЛНР»)», — йдеться у повідомленні групи.


За інформацією ГУР Міноборони, на Донбасі РФ побудувала справжню армію. Її кількісний склад — понад 30 тисяч осіб. Центри управління — в Донецьку та Луганську, які підпорядковуються генеральному штабу РФ.


Як повідомляє розвідка, після бойових дій в Авдіївці найманці масово залишають лави російських військ на окупованих територіях. «Загалом у розшуку перебувають 63 військовослужбовці зі складу 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) і 2-го Армійського корпусу ЗС РФ», — заявили у прес-службі силового відомства.