Британський фотограф-фрілансер Крістофер Нанн, який дістав поранення під час обстрілу російсько-окупаційними військами Авдіївки 2 лютого, у середу дав прес-конференцію. Під час спілкування з журналістами Нанн розповів подробиці того дня. Він з товаришем і перекладачем Володимиром Суботовським ходив містом, спілкувався з мешканцями. Ночувати прийшли до квартири знайомої — робітниці заводу Олени. Напередодні вона евакуювала свою маму та 9-річного сина. Розпочався обстріл. Снаряд влучив у кухню квартири, жінка загинула. Фотограф дістав важке осколкове поранення ока. Його доправили до Дніпра. Там в обласній офтальмологічній лікарні прооперували — врятували око. Крістофер збирає кошти для родини загиблої Олени і після цілковитого одужання збирається продовжити свою роботу на Донбасі.

За словами Крістофера Нанна, після того що з ним сталося, ЗМІ Британії стали більше писати про війну на сході України.

«Про війну? Цього не було в новинах. Багато чого не показується. Це з’явилося в новинах, тому що я був поранений. І, можливо, є шанс пояснити, що відбувається», — зазначив фотограф, передає «Радіо «Свобода».

Як повідомляє «Голосу України» з Франції журналіст Світлана Фейгіна, у країнах—членах ЄС преса приділяє увагу українським подіям. Але зазвичай це реакція на «загострення ситуації». Такий сплеск, наприклад, у французьких ЗМІ спостерігався на початку лютого, коли в Авдіївці гинули мирні мешканці.

«Британський фотограф має рацію. Тут пересічні громадяни, як і ЗМІ, щодня не цікавляться новинами з України. Вони переймаються власними проблемами: у Франції — вибори президента й пов’язані з ними скандали, в Англії — відділення від Євросоюзу. Але, це моє особисте враження, у Британії все-таки українська тема більше висвітлюється. Уся преса у Франції й Англії на боці України. Але якщо немає значних інформаційних приводів, про вашу країну перестають писати й говорити в новинах. Місцеві журналісти підходять до висвітлення війни в Україні як до подій, які прямо не стосуються європейських жителів. Як до війни в Гамбії. І не розуміють, що Україна — не Гамбія. І війна в цій країні небезпечна для ЄС. Це перший після Другої світової переділ земель у Європі. І якщо світ визнає право РФ на Крим і промовчить щодо окупації східних районів України, то це фактично означатиме, що Німеччина може вимагати у Франції західні землі чи у Росії Калінінград (до війни німецький Кенігсберг), і тоді таке почнеться!», — коментує ситуацію Світлана Фейгіна.