На фронті продовжуються жорстокі бої. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку з мінометів різних калібрів, гранатометів, стрілецької зброї терористи обстрілювали Авдіївку, Кам’янку, Піски, Зайцеве, Верхньоторецьке. На луганському — зі 120 мм та 82 мм мінометів терористи обстріляли Кримське. З гранатометів та стрілецької зброї — Лобачеве, Новозвавнівку, Станицю Луганську та Новоолександрівку. На маріупольському напрямку зі 120 мм та 

82 мм мінометів — Широкине та Павлопіль, а з гранатометів та стрілецької зброї — Мар’їнку, Новотроїцьке, Новоселівку, Водяне, Лебединське, Широкине, Павлопіль, Гнутове.
Російські окупанти знову обстріляли з важкого озброєння житлові квартали Авдіївки. Як повідомив ЗМІ керівник міської військово-цивільної адміністрації міста Павло Малихін, терористи гатили по центру й поцілили у три житлові будинки та магазин. У результаті поранено троє осіб, у двох — легкі травми. «Одного доправили до опікового центру в Дніпрі. Сорокарічний чоловік загинув на вулиці, в нього залишилося двоє дітей. Снаряд, від якого постраждав чоловік, — 
125 мм фугасно-уламковий — з танка Т-90», — повідомив він.


Яка нині ситуація у місті, розповів «Голосу України» боєць ЗСУ (місце дислокації — промзона Авдіївки): «Вчора ввечері орки почали масований обстріл наших позицій. Прилітали міни різного калібру. Гатили вони з Ясинуватої та району Спартака. Потім пустили в хід танки. Дісталося мирним жителям. Є жертви. Там нині працює ДСНС. Загинуло й двоє наших побратимів. Довго не могли їх евакуювати, оскільки працював снайпер. Є поранені, один важкий — у хлопця травматична ампутація ніг.

Молимося за нього. Нині ситуація у місті напружена: ніхто не знає, коли і куди влучить снаряд. Свої позиції ми утримуємо міцно. Орки стоять недалеко від нас. Вони щодня підходять, обстрілюють і відходять. Набридло уже ховатися від цих нелюдів.

Чекаємо команду, якихось політичних рішень для того, щоб визволяти нашу землю, зокрема Донецьк. Адже до міста — рукою подати».


Прокуратура Донецької області уже кваліфікувала обстріли мирних кварталів як теракт. «Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт)», — повідомили у відомстві.


Як заявив під час зустрічі з військовими аташе іноземних держав начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, українські військові мають дозвіл адекватно реагувати на провокації ворога. «Ми спостерігаємо збільшення кількості мінометних обстрілів, обстрілів із гармат, також застосування танків. Зокрема, останні противник застосовував по населеному пункту Авдіївка. Підрозділи, які виконують завдання в зоні АТО, мають право адекватно реагувати на всі ті порушення, які мають місце в зоні проведення операції. У повноваженнях командирів — ухвалювати рішення у відповідь на ті чи інші дії противника», — зазначив він.