За інформацією прес-центру штабу АТО, російсько-окупаційні війська й не думають дотримуватися Мінських домовленостей про припинення вогню. За добу (дані на ранок 22.02) терористи більш як 60 разів обстріляли позиції українських захисників.

Ворог намагається зробити все можливе, щоб зірвати процес відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Ранком 22 лютого відразу кілька позицій ЗСУ були обстріляні окупантами із застосуванням забороненого угодами в Мінську великокаліберного озброєння: реактивні установки «Град», 122-мм артилерія, 120-мм міномети...

Як повідомляє група «Інформаційний опір», на кількох ділянках лінії фронту відзначено появу підрозділів (по 20—25 осіб) спецназу головного розвідуправління РФ (ГРУ), розбитих на Диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) по 5—6 осіб. Чудово екіпіровані. На передовій «працюють» наїздами. Усі їхні переміщення здійснюються в обстановці максимально можливої таємності (приховують обличчя, жодних знаків розрізнення, один одного називають винятково позивними чи номерами). У район виконання завдань на передовій прибувають на власному автотранспорті. З «місцевим» командуванням спілкування мінімізоване. Дуже ретельно й потайки вивчають передній край. Використовують для розвідки широкий арсенал технічних засобів.

За низкою ознак, ці ДРГ готують ряд «голосних» диверсій проти підрозділів ЗСУ на передньому краї та у тилу. Судячи із затребуваної командирами даних груп інформації, особливою увагою користуватимуться командні пункти українських військ, склади боєприпасів і ПММ, базові табори, стоянки бойової техніки. Можливе «полювання» на окремих військових начальників сил АТО.

Влад СЕМЕНЧУК.