Останню добу (станом на ранок 23.02) бойовики понад 50 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку з переносних реактивних пускових установок «Град-П» («Партизан»), 122 мм артилерії та мінометів різних калібрів терористи вели вогонь по Водяному, Лебединському, Широкиному.

На донецькому напрямку окупанти з мінометів різних калібрів обстріляли Луганське, Троїцьке та Зайцеве, а з гранатометів різних систем та стрілецької зброї — Авдіївку, Опитне, Піски, Зайцеве та Луганське. Неспокійно й на луганському напрямку.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (район Світлодарської дуги): «Обстріли не припиняються. Орки й досі не можуть заспокоїтися щодо втрачених своїх позицій. Вдень переважно у нас дуелі зі стрілецької зброї. Нам навіть вдається перепочити: нарубати дрова, поспілкуватися з волонтерами, які нас не забувають. Однак щойно стемніє, прилітають до нас різні подарунки — міни 80-го та 120-го калібрів. Напередодні ворог застосовував «Гради» та гаубиці. Буде робота нашим саперам, адже скрізь лежать хвостовики мін, які не розірвалися. Найманці ведуть обстріл з окупованого Дебальцевого. Часто нас турбують і ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Вони свої позиції облаштували на відстані одного кілометра. До Дебальцевого залишається кілька кілометрів. Для нас сьогодні принципово увійти до міста першими. Адже два роки тому ми останніми його залишили. Усі хлопці живі й здорові».

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив ЗМІ, що на лінії зіткнення на Донбасі перебувають 37 тисяч військових. Решта особового складу перебуває на бойовому чергуванні, у навчальних центрах та на полігонах. «Ми зможемо захистити країну і виконати всі завдання, які стоять перед ЗСУ. Свідченням цього є 72-га бригада та інші підрозділи, які на прикладі Авдіївки показали, що вони вміють воювати», — зазначив він.

Олександр ПЕКНИЙ.