Російсько-окупаційні війська за добу (дані на 24.02) 83 рази відкривали вогонь по наших позиціях у всіх напрямках. І вже від початку вчорашньої доби бойовики обстрілювали із гранатометів і БМП Новотроїцьке, а з 82-мм мінометів Водяне й Авдіївку.

Остання залишилася без водопостачання через пряме влучення снарядів бойовиків у Донецьку фільтрувальну станцію. Керівництво ДФС ухвалило рішення про евакуацію персоналу і зупинення станції, повідомила прес-служба КП «Вода Донбасу».


На думку речника прес-центру АТО Леоніда Матюхіна, найближчим часом напруга на донецькому напрямку не спаде, а на маріупольському — може загостритися.


Цей прогноз підтверджується і даними групи ІС про ротацію ворожої техніки й особового складу в район бойових дій. Так, між Луганськом і авторозв’язкою південніше н. п. Розкішне зафіксоване перекидання в затентованому вигляді двох одиниць 300-мм РСЗВ 9 ДО58 «Смерч». Координатор групи народний депутат України Дмитро Тимчук не виключає, що ці установки підуть далі на захід (наприклад, у район Старобешеве або на ділянку Шахтарськ—Харцизьк).


Крім того, з метою доукомплектування і відновлення боєздатності з’єднань і частин «1 АК ДНР» та «2 АК ЛНР» на територію України із РФ перекинуто 150 російських військових, 3,5 тисячі тонн палива та 5 вагонів із боєприпасами.


За словами Тимчука, намагаючись прискорити доставку зброї на тимчасово окуповані території Донбасу, російське командування облаштовує поблизу державного кордону України в Ростовській області нові артилерійські склади й бази зберігання. «У районі н. п. Філіппенков (хутір у Каменському районі Ростовської області) обладнано склад ракетно-артилерійського озброєння. Доставку боєприпасів із цього складу на територію Донбасу планується здійснювати через обладнану в цьому районі понтонно-мостову переправу через р. Сіверський Донець. Робота даної переправи забезпечить російському командуванню можливість потай (в обхід великих населених пунктів) і в найкоротші терміни доставляти озброєння і техніку для «2 АК ЛНР», — написав він на своїй сторінці у Фейсбук.


21 лютого на Донбас прибув черговий 60-й путінський «гумконвой». Українські прикордонники виявили в його складі військову техніку. Помічено, що після отримання таких «посилок» значно зростає активність бойовиків.