Останню добу (станом на ранок 27.02) бойовики понад 60 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів вони гатили по Водяному, Мар’їнці та Широкиному, а зі стрілецької зброї та гранатометів — Павлополю, Лебединському, Гнутовому.


На донецькому — з танка обстрілювали Піски та шахту «Бутовка». Авдіївку, Кам’янку та Луганське — зі 120 мм та 82 мм мінометів. Із гранатометів та стрілецької зброї — Луганське, Новолуганське та Зайцеве. На луганському — зі 120 мм мінометів бойовики вели вогонь по Попасній, Оріховому та Катеринівці.


Що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район села Піски): «Обстрілів останніми днями побільшало. Противник застосовує міномети різного калібру, САУ, гранатомети, стрілецьку зброю. Вчора по наших позиціях працював танк. Неспокійно й на шахті «Бутовка». Вночі диверсійна група ворога намагалася захопити там наші позиції. Атаку вдалося відбити. Після цього бойовики почали обстріл із великого калібру. Хлопці тримаються. На жаль, серед побратимів є поранені, молимося за них».


Продовжують терористи обстрілювати з танків і Авдіївку. Як розповіла вчора ЗМІ прес-офіцер 72-ї ОМБр ЗСУ Олена Мокринчук, стріляють не тільки по військових, а й по мирному населенню.


«Цих танків декілька, вони виїжджають з різних боків і ведуть вогонь по житлових кварталах. Днями знову було влучення в будинок, він згорів, люди залишилися без житла. Обстріли стабільно сильні, це відбувається постійно. З настанням темряви вони посилюються. Наші бійці тримаються і намагаються зробити все можливе, щоб їх припинити», — заявила вона.


Своєю чергою керівник Донецької облВЦА Павло Жебрівський повідомив, що вчора в місті відновився навчальний процес у школах, а також відкрилися дошкільні заклади. «Близько 6-ї ранку рашисти активізували обстріли позицій ЗСУ поблизу Авдіївки. У самому місті — спокійно. Російська сторона в СЦКК досі не надала письмових гарантій припинення вогню. Ми подали новий запит. Бригади готові будь-якої миті вийти на ремонт ЛЕП», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.