Наприкінці 2016 року про 13-річного Богдана Волика з Черкас (на знімку) дізналася вся країна. Хлопчина, якого виховує лише бабуся, врятував на Дніпрі двох малолітніх дівчаток, які провалилися під кригу. За свій відважний вчинок школяр отримав цінний подарунок від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.


Під час зустрічі з юним рятувальником («Голос України» № 251 за 31.12.2016), глава уряду дізнався, що підліток потребує допомоги. У дитинстві через необережні пустощі однолітків він залишився без ока. Деякі діти глузували з його вади, тож хлопчина був змушений навчатися дистанційно. Володимир Гройсман пообіцяв допомогти йому повернутися до школи.


Свого слова Прем’єр-міністр дотримав. За його сприяння до Черкас приїхав відомий латвійський фахівець Валдис Вальтерс, який встановив Богдану один із кращих очних протезів. Виготовлений з міцного та гладенького кріолітового скла протез зовні нічим не відрізняється від здорового ока. Нині хлопець знову ходить до школи. У нього з’явилося багато друзів, які поважають його за сміливість і рішучість.

Черкаси.


Фото з архіву Богдана Волика.