Група депутатів Вінницької облради доставила на передову захисникам країни гуманітарну допомогу, а також медичне обладнання і ліки для 59-го мобільного госпіталю, сформованого у зоні АТО Вінницьким медичним центром Міноборони.


Шестеро депутатів фракції «Самопоміч», серед яких керівник обласної організації Ігор Хміль та голова фракції в облраді Вадим Соляник, у супроводі бійця Вадима Хитрича, які взяли участь у поїздці, першу зупинку зробили в Авдіївці на Донеччині.

«Багатостраждальне місто зустріло канонадою, — розповів депутат Андрій Ковальов. — Усі, з ким спілкувалися, запитували, коли нарешті закінчиться війна. Люди стомилися фізично й морально. Найбільше вразили розповіді дітей у школі № 7, яким завезли допомогу. Хлопчики та дівчатка зізнаються, що бояться виходити на вулицю, бо щодня стріляють».


У Сєверодонецьк на Луганщині доставили для 59-го мобільного військового госпіталю багатофункціональне післяреанімаційне ліжко, медичний інвентар, медикаменти та продукти. Схвальні відгуки про військових медиків депутати почули від декого з місцевих, бо їм також надають допомогу у шпиталі. З гостинцями завітали в місцеві інтернатні заклади для дітей віком до п’яти років та обласну школу-інтернат. Далі маршрут проліг до Лисичанська. Депутати відвідали також інші прифронтові міста та місця дислокації наших військових. Допомоги вистачило на всіх.


Як розповів Ігор Хміль, гуманітарний вантаж збирали мешканці низки районів Вінниччини — Шаргородського, Тиврівського, Тростянецького, Вінницького, Барського, Тульчинського та Оратівського. «До нашого «десанту» долучилися колеги з Києва, з міської організації «Самопомочі», а також демобілізовані воїни АТО, які підтримують зв’язки з тими, хто нині несе службу в підрозділах у гарячих точках, — каже Ігор Хміль. — Вкотре переконалися, що потиснути руку захиснику, подякувати йому за нелегку ратну справу не менш важливо, ніж доставити матеріальну допомогу».

Вінницька область.

 


На знімку: депутати Вінницької облради в Авдіївці.


Фото з сайту Вінницької облради.