У місті-побратимі Луцька — Волновасі, що в Донецькій області, збудують храм Всіх Святих Землі Волинської. Він стане своєрідним пам’ятником бійцям 51-ї бригади і всім волинянам, які брали участь в АТО і поклали своє життя за цілісність держави. Про це йшлося на нараді в облдержадміністрації.


— Храм сприятиме зміцненню єдності між заходом і сходом, — зауважив присутній на нараді митрополит Луцький і Волинський УПЦ Київського патріархату Михаїл. — Ми хочемо ділитися тим, що маємо самі, з нашими братами з Донбасу та мати можливість разом помолитися в місті Волноваха. Тому Волинська єпархія звертається до влади з проханням підтримати ініціативу будівництва. В період військових дій в Україні церква не повинна залишатися на периферії, віряни мають долучатися до благодійної, волонтерської діяльності та робити все можливе, щоб наблизити мир.


На завершення митрополит звернувся до всіх представників виконавчої влади на місцях, небайдужих жителів Волині з проханням долучитися до реалізації ініціативи.


— Передусім звертаюся до представників влади, щоб скоординувати та максимально сприяти поширенню цієї інформації у містах та районах області, — зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Волинська область.