Бойовики продовжують порушувати Мінські угоди, використовуючи артилерію та міномети. За даними прес-центру АТО, останню добу (станом на ранок 28.02) зафіксовано 84 обстріли. Так, на маріупольському напрямку зі 122 мм артилерії окупанти обстрілювали Широкине. З мінометів калібрів 120 мм і 82 мм — Водяне, Гнутове, Новотроїцьке, Павлопіль, Талаківку, Широкине.


На донецькому напрямку танк неодноразово вів вогонь по Авдіївці. Зі 120 мм та 82 мм мінометів терористи обстріляли Троїцьке, Новолуганське, Луганське, Верхньоторецьке, Опитне, Авдіївку, шахту «Бутовка» та Водяне. Неспокійно й на луганському напрямку.


Яка ситуація на фронті, розповів боєць десантно-штурмової групи ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ніч минула неспокійно. Якщо спочатку терористи використовували гранатомети і стрілецьку зброю, то на ранок уже важке озброєння. У хід пустили 122 мм артилерію. Нині ситуація стабілізувалася, обстріли припинилися. Усі хлопці живі й здорові. Вибухи чути поблизу Широкиного. Там наших побратимів уже кілька годин обстрілюють з великого калібру. «Гібриди» застосовують танки. Постійно тривають снайперські дуелі. Хлопці тримаються, оскільки іншого виходу немає».


Не вщухають бойові дії й поблизу Авдіївки. Російські найманці не шкодують патронів і снарядів та майже цілодобово обстрілюють наших військових. Дуже часто ворожі міни долітають до житлових кварталів. Однак місто не опускає рук і продовжує жити й оборонятися. Як заявив учора керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, уже вдалося відновити електропостачання.


«Чотири дні місто було без світла. Російська сторона в СЦКК не надавала гарантій припинення вогню в районі обриву лінії електропередач. Рашисти сподівалися посіяти паніку. А місто героїчно протистоїть! Цей народ непереможний!» — зазначив він.


Своєю чергою секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що бої в районі Світлодарської дуги та поблизу Авдіївки засвідчили, що наша армія сильніша за гібридні війська РФ. «Достатньо місяця, щоб повністю визволити територію Донбасу. Коли розраховуєш сили і засоби для проведення наступальних операцій, потрібно чітко розуміти, скільки сил у твого ворога. Ми постійно відстежуємо їхні дії: щоденне завезення техніки, зброї, найманців і контрактників. Але у всіх цих озброєних підрозділів, що перебувають на окупованому Донбасі, головне завдання: в разі нашого наступу протриматися кілька діб до підходу основних сил російської армії», — заявив він.