У результаті обвалення зовнішньої конструкції пішохідної частини Шулявського шляхопроводу, котрий перетинає проспект Перемоги, яке сталося ввечері 27 лютого, у Києві з самого ранку виникли великі транспортні затори, рух ускладнено всіма прилеглими до місця аварії вулицями, хоча автомобілістів просили користуватися об’їзними шляхами й не їхати убік Шулявки.

 


Усю ніч тут працювало понад сто рятувальників. Вони евакуювали весь автотранспорт, припаркований під шляхопроводом. У результаті обвалення частини бетонних конструкцій, які втратили міцність під дією опадів і через зношення внутрішньої арматури, на несанкціонованій автостоянці під мостом було пошкоджено один автомобіль, люди не постраждали. Рух транспорту шляхопроводом до обіду вчорашнього дня було перекрито в обидва боки.


Раніше для підтримання полотна шляхопроводу під ним встановили додаткові тимчасові палі. Ще 2008 року містобудівна рада Києва затвердила проект нової розв’язки на Шулявці, його планували втілити в життя до Євро-2012. Але 2015 року департамент містобудування раптом знову виступив замовником техніко-економічного обґрунтування реконструкції. Розробником було визначено ВАТ «Київсоюздорпроект». Про це повідомила прес-служба столичної міськдержадміністрації. Як тоді зазначали в департаменті, «Київсоюздорпроект» має розробити новий проект трирівневої розв’язки з реверсивним розподільним кільцем.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.