Повної тиші на фронті немає — на зміну одному типу обстрілів приходить інший. Останню добу (станом на ранок 1.03) найгарячіше було поблизу Авдіївки. Позиції наших військових там бойовики закидали 120 мм мінами, а потім пустили в хід танки. Гуркіт цих атак чує все місто, а наслідками невлучних пострілів стають руйнування і жертви серед місцевих жителів.


Як розповів «Голосу України» боєць ЗСУ, який тримає оборону поблизу «промки», російські найманці безперервно атакують наші позиції: «Учора вдень два танки розстрілювали нас майже впритул. Потім пішла їхня піхота. Шквальним вогнем вдалося відігнати їх від опорного пункту. Уже сьогодні гатили не лише з мінометів, а й САУ. Про гранатомети, стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети взагалі не йдеться — вони не вщухають ні на мить. Не шкодують вони й місцевих жителів. Досить часто б’ють з артилерії по житловому масиву. Раніше вони вели вогонь вночі, зараз гатять по місту й посеред дня. На жаль, є серед наших хлопців поранені...».


Як розповів учора речник прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін, остання доба на фронті — найнеспокійніша за останні п’ять місяців. «Зафіксовано 117 ворожих обстрілів. Найспекотніше було на донецькому напрямку. Там вели вогонь танки. З мінометів обстрілювали Авдіївку, з гранатометів і стрілецької зброї Кам’янку і Зайцеве. В Авдіївці обстріли не припиняються. На маріупольському напрямку гатили з 122 мм артилерії по Широкиному, Водяному, з мінометів — по Новотроїцькому, з гранатометів і стрілецької зброї — по Лебединському, Павлополю. На луганському вночі також було неспокійно: з 152 мм і 120 мм артилерії обстрілювали Троїцьке і Кримське, з 120 мм і 82 мм мінометів — Новозванівку і Троїцьке», — повідомив він.


За даними групи «Інформаційний спротив», у зоні проведення антитерористичної операції бойовики зазнають значних втрат. «У 2-му армійському корпусі «ЛНР» чергові втрати — 120 мм міною знищено відразу цілий мінометний підрозділ. 2 бойовики загинули, щонайменше 4 дістали важкі поранення в результаті артилерійської дуелі між українськими мінометниками й окупантами на ділянці між Калиновим і Алмазним», — йдеться у повідомленні.


Крім того, за інформацією групи, з метою доукомплектування і підвищення бойових можливостей терористів з території РФ на Донбас прибули підрозділи російського спецназу зі складу двох бригад спецназу ГРУ.