Ідея організації кінотижня виникла у громадських організацій Сєверодонецька, її підтримали обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва та управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА. 

 


Розпочався Тиждень українського кіно стрічкою Вікторії Трофіменко «Брати. Остання сповідь», яка мала вражаючий успіх у глядачів і залишила по собі роздуми, дискусії, суперечливі враження. Емоцій додав один із найактуальніших проектів останніх років — повнометражна драма про проблему еміграції «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка. Свою роботу в цьому фільмі представила актриса Римма Зюбіна (на знімку третя зліва), яка вже не вперше відвідує Сєверодонецьк. Крім того, актриса зустрілася з колективом Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Особистою ініціативою Римми Зюбіної став візит до Лисичанського краєзнавчого музею для огляду робіт художників Бориса Романова і Валентина Галімова.


Завершився Тиждень українського кіно показом кримінально-драматичного фільму «Плем’я» Мирослава Слабошпицького. Це перший у світі фільм, знятий без жодного слова — винятково мовою жестів. Стрічка була представлена на понад 100 кінофестивалях світу, де отримала більш як 40 нагород, серед яких Європейський кіноприз і три призи Каннського фестивалю.


Луганська область.


Фото прес-служби Луганської ОДА.