За декількома соціальними програмами мешканцям Луганщини минулого року виплачено понад три мільярди гривень готівкової та безготівкової соціальної допомоги. У департаменті соціального захисту населення Луганської ОДА, зокрема, відзначають зростання кількості домогосподарств, охоплених субсидією. Понад 190 тис. громадян враховано в реєстрі отримувачів пільг. Лише за рахунок коштів обласного бюджету надано одноразову матеріальну допомогу 1329 громадянам на суму 2,9 млн. грн.

Важливим напрямом діяльності була та залишається робота щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб, яких на Луганщині обліковано приблизно 290 тис. Майже 55 тис. сімей із числа ВПО протягом року отримували щомісячну соціальну допомогу на загальну суму 257 млн. грн.

 

У департаменті також зазначають, що середньомісячна заробітна плата торік зросла на 35 відсотків і становила 4637 грн. Таким чином, за рівнем зарплати область піднялася в рейтингу по Україні з 13-го на 8-ме місце. За цей час легалізовано 2300 найманих працівників.


Серед пріоритетів на 2017 рік визначено: відновлення діяльності обласних соціальних установ, розвиток соціальних послуг у містах і районах області, всебічний соціальний захист внутрішньо переміщених осіб у Луганській області, зокрема і забезпечення їх житлом, розвиток сімейної політики тощо.

Луганська область.