Кількість обстрілів на фронті продовжує зростати. Останню добу (станом на ранок 2.03) бойовики понад сто разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру АТО, найгарячіше знову було в Авдіївці. По місту та довколишніх селах бойовики били із танків, мінометів та гранатометів. Протитанкові ракетні комплекси гатили по Троїцькому. З мінометів та гранатометів обстрілювали Невельське, Луганське, Новоселівку Другу, Зайцеве, Новгородське, Піски, Кам’янку.


Під артилерійським і мінометним вогнем опинилися околиці Маріуполя. На маріупольському напрямку танк, артилерія та міномети обстрілювали Красногорівку...


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район села Луганське): «Останні дві доби обстріли на Світлодарській дузі майже не припиняються. По наших позиціях працюють ворожі міномети, артилерія 120-го і 152-го калібру, БМП.

Активізувалися снайпери. З самого ранку сьогодні відбувся серйозний бій. У нас є поранені. Хлопців евакуювали до медзакладу. Терористам добре всипали, у них багато загиблих. Вони запросили припинення вогню. Можемо трохи перепочити. Тримаємося...».


Як заявив учора керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, вибухотехніки вийшли на огляд та розмінування території Донецької фільтрувальної станції. «Після цього на станцію зайде ремонтна бригада КП «Вода Донбасу» разом із представниками місії ОБСЄ, щоб розпочати відновлювальні роботи. Російська сторона в СЦКК таки надала письмові гарантії режиму тиші в районі станції», — сказав він.