За інформацією прес-центру штабу АТО, російсько-окупаційні війська й не думають дотримуватися Мінських домовленостей про припинення вогню. За добу (станом 3.03) терористи 116 разів обстріляли позиції українських захисників у всіх напрямках лінії зіткнення.

 

При цьому, як повідомляє група «Інформаційний спротив», використання ворогом важкого озброєння набуває дедалі більших масштабів. Противник активно застосовує для обстрілів 152- і 122-міліметрову ствольну артилерію, 122-міліметрову реактивну артилерію, бронетехніку, включно з танками, міномети калібрів 120 мм і 82 мм. А на деяких ділянках окупанти почали використовувати протитанкові ракетні комплекси.


Крім того, за даними Головного управління розвідки МОУ, з метою психологічного тиску на особовий склад українських підрозділів противник обстріляв з 152-міліметрової артилерійської системи «Гіацинт» тилові позиції ЗСУ поблизу Лисичанська, що за 15 км від лінії розмежування.


Хоча терористи й намагаються тиснути на наших воїнів, але, за інформацією ГУР, психологічна підтримка вже давно вкрай необхідна самим сепаратистам і прикомандированим до них «добровольцям» із РФ. Наша розвідка повідомляє: у деяких ворожих збройних формуваннях в «самоволці» перебуває понад третина особового складу. Однак командири підрозділів російських окупаційних військ рапортують про «повний комплект». При цьому продовжуючи отримувати на дезертирів їх матеріальне забезпечення.