Інформацію прес-служби «Укрзалізниці» про те, що вантажний поїзд, який учасники торговельної блокади тримали на залізничному перегоні Шипилове—Світланове, відновив рух, було сприйнято неоднозначно. Противники торговельної блокади з полегшенням зітхнули, а прихильники силового руху залишилися незадоволені. Але як би там не було, локомотив, який тяг 57 порожніх вагонів і прямував до станції Браунівка для завантаження енергетичним вугіллям, було розблоковано і він почав рух.

За інформацією «Укрзалізниці», «колії було очищено від сторонніх предметів, усі заходи щодо підготовки до відправлення потяга тривали під контролем правоохоронних органів, які й надалі контролюватимуть його рух». Машиніст локомотива також підтвердив, що «руху поїзда ніхто не перешкоджає, а в рухомому складі немає сторонніх осіб».


Однак у штабі блокади спростували цю інформацію, заявивши, що рух поїздів насправді не було розблоковано, а «провокація силовиків біля редуту «Богдан» не вплинула на діяльність самого редуту».


Прес-служба Головного управління Національної поліції в Луганській області оприлюднила свою версію, повідомивши про те, що заблокований учасниками блокади Донбасу потяг вилучено поліцією й відправлено у депо.

Луганська область.