Станиця Луганська відзначила 203-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка. Для святкування цієї події сюди приїхало багато гостей.

 

На знімку: учасники флешмобу.

 

Фото прес-служби Луганської ОДА.

За словами заступника голови ОДА Вадима Данієляна, Станиця Луганська сьогодні перетворилася на «серце миру» України. Цьогоріч тут започатковано флешмоб «Шануймо рідну мову», який підтримали не тільки в Україні, а й наші браття у Німеччині, Франції та Білорусі. Протягом місяця до флешмобу приєдналися жителі 27 міст України, мешканці понад 100 селищ і 55 районів, учні понад 200 шкіл, гімназій та ліцеїв, вихованці дитячих садочків, а ще — 17 вищих навчальних закладів України. Учасники дійства представили відеоролики «Шануймо рідну мову» та малюнки, присвячені 203-й річниці від дня народження Кобзаря, читали вірші поета і співали пісень. Завершилось свято парадом вишиванок.

Тим часом військовослужбовці однієї з частин, що дислокуються на території Луганщини, по-своєму підійшли до виконання закону про декомунізацію. Вони не зруйнували пам’ятник «вождю пролетаріату», який стояв в одному з польових таборів, а з допомогою будівельних матеріалів на його основі зробили пам’ятник Тарасу Шевченку, вірші якого знає кожен боєць. Замість «статуту партії» червоних диктаторів поет тримає в руках свій безсмертний «Кобзар».

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.