У Збройних Силах України пройшов всеармійський конкурс серед жінок-військовослужбовців медичної служби «Берегиня в погонах», який організував Військово-медичний департамент МО України спільно з газетою «Народна армія» на базі Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький».

 


На фото: міс «Берегиня в погонах» Олена Крамаревська.


Фото автора.


Учасниці конкурсу проходили тестування з професійної та фізичної підготовки (віджимання за одну хвилину та плавання), демонстрували свої творчі здібності. Завершального дня конкурсу його учасницям запропонували в оригінальній формі розповісти про свій шлях у військову медицину та презентувати свою спеціальність.


За підсумками конкурсу «Берегиня в погонах» переможницею стала санітарний інструктор одного з підрозділів бригади морської піхоти молодший сержант Олена Крамаревська.


21-річна дівчина приїхала на фінальну частину конкурсу в Трускавець із передової, де вона виконує завдання в складі свого підрозділу вже майже рік.


Звання першої «Віце-міс» конкурсу виборола головна медична сестра Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону (м. Вінниця) старшина Ольга Бабкіна. Ця жінка-військовослужбовець уже тричі виконувала завдання в районі АТО. За зразкове виконання військового обов’язку та відвагу її нагороджено орденом «За мужність».


Звання «Віце-міс», за рішенням журі, було надано трьом конкурсанткам. Серед них — лейтенант медичної служби Ілона Сутула (м. Київ), старший сержант Валентина Сторчак (м. Житомир) і старший солдат Мар’яна Горнік (м. Старокостянтинів).