Ситуація на фронті ускладнюється, кількість ворожих провокацій побільшала. За даними прес-центру АТО, останньої доби (станом на ранок 15.03) бойовики понад 100 разів обстріляли наших військових. На маріупольському напрямку поблизу Мар’їнки російські найманці били з танків. Під Павлополем та Чермаликом ворог застосував міномети 120-го калібру. Опорні пункти у Водяному обстріляли з БМП та мінометів 82 калібру. По Гнутовому працював снайпер.

На донецькому — під Авдіївкою окупанти лупили з великокаліберних кулеметів, гранатометів та мінометів калібру 82 та 120 мм. Поруч Зайцевого зі стрілецької зброї, гранатометів та БТРа. Опитне, Піски, Луганське терористи обстріляли з гранатометів та кулеметів. На Луганщині під Кримським бив міномет калібру 120 мм, гранатомети та кулемети.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район Маріуполя): «За останні дні обстрілів побільшало. Орки намагаються диверсійними групами захопити нашу позицію, яку ми в них забрали ще рік тому. Вночі працювали міномети, 152 мм гаубиці. Учора вони били із танка. Активізувалися снайперські групи. Схоже, з РФ нові групи заїхали в наш сектор. Відразу видно, працюють професіонали, засікти майже неможливо. На щастя, в підрозділі всі хлопці живі й здорові. Тримаємося, адже іншого виходу немає — позаду нас Маріуполь».

Як повідомила учора прес-офіцер 72-ї ОМБР ЗСУ Олена Мокренчук, напружена ситуація й на інших ділянках фронту, зокрема в Авдіївці.

Олександр ПЕКНИЙ.