На Луганщині розпочався новий етап розбудови мережі державного українського мовлення, суспільного телебачення і радіо.

Уперше за всі роки незалежної України в районному центрі Троїцьке люди почули українське радіо. Те, що протягом двадцяти п’яти років у цій частині Луганщини не було українського мовлення, сьогодні здається просто неймовірним. Однак генеральний директор Луганського обласного телебачення і обласного радіо «Пульс» Андрій Шаповалов підтверджує цей факт.

Тепер у Троїцькому встановлено передавач, який дає змогу слухати радіо майже на всій території району. Андрій Шаповалов називає це черговим етапом, який передбачає встановлення семи додаткових передавачів ФМ на півночі Луганської області.

— Нарешті ми можемо бути впевненими, що наші співгромадяни чують українське радіо, бачать українське телебачення і можуть уникнути потоку ворожої пропаганди з боку північного сусіда.

Можна було б сказати, що програму успішно виконано, але, на жаль, нині досі стоїть болюче питання щодо Станиці Луганської. Там є передавач, але він не достатньо потужний, а, крім того, сигналу заважає рельєф місцевості. Отже, потрібне додаткове устаткування і будівництво нової вежі. Вона запланована і буде відкрита до Дня незалежності України. У будь-якому разі в області на це розраховують.

Павло ВОРОНЦОВ.

Фото надано автором.

Луганська область.