Пізно ввечері в четвер відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров залишив Лук’янівське СІЗО після того, як за нього було внесено сто мільйонів гривень застави. «Я дуже вдячний своїй сім’ї, що вони знайшли можливість знайти таку суму», — заявив він журналістам. І запевнив, що їхати за кордон не збирається і доводитиме свою невинуватість у суді.


Раніше сторона обвинувачення вимагала визначити суму застави для головного фіскала країни в розмірі двох мільярдів гривень. Однак Насіров заявив під час судового засідання, що таких грошей у нього немає...


Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат України (фракція БПП) Мустафа Найєм, за арештованого голову ДФС заставу внесли дружина й тесть — Олександр Глімбовський, власник корпорації «Альтіс-Холдинг» — другого за величиною підрядника Євро-2012 (з 2010 року компанії Глімбовського виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд. грн.). «Дуже не хочеться, щоб наступною важливою новиною у цій справі стало «Роман Насіров не з’явився на допит», — написав депутат.


Однак учора такий розвиток подій не одержав підтвердження. Вдень Роман Насіров прибув на допит у НАБУ. При цьому він висловив готовність здати внутрішній і закордонні паспорти і спростував інформацію про наявність у нього громадянства Угорщини та Великої Британії.


Своєю чергою Спеціалізована антикорупційна прокуратура доручила НАБУ перевірити законність походження 100 млн. грн., внесених як заставу за Насірова. Про це «Українським Новинам» повідомив керівник САП Назар Холодницький.