Через опади та танення снігу в річці Сіверський Донець піднявся рівень води, і підмило опори мосту «Томашовський», що сполучає міста Рубіжне та Лисичанськ. Причому потік води змив прибережні дерева, сміття та гілля, і все це скупчилося під спорудою. Виникла загрозлива ситуація, що могла призвести до часткового пошкодження опори мосту і тим самим створити перешкоди для проїзду транспорту. Вихід бачився один — негайно обстежити споруду і визначити первинні заходи з усунення недоліків, а також провести частковий ремонт.

Фото прес-служби управління превентивної діяльності ГУНП.

Прагнучи убезпечити умови руху, поліцейські по нагляду за дорожнім рухом на деякий час обмежили пересування вантажного транспорту по мосту на час прибиральних та ремонтних робіт. Спільна бригада ДСНС, дорожників та поліції оперативно провела заходи з розчищення від дерев і сміття акваторії річки під мостом, а також укріпила насип та опори навколо споруди. За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП в Луганській області, наразі забезпечено безперешкодний потік води під чотирма з шести прольотів мосту. Зараз рух транспорту на цій ділянці автодороги повністю відновлено.

Тим часом військовослужбовці Збройних Сил України допомогли населенню переправлятись через Сіверський Донець. У 2014 році бойовики «ЛНР» зруйнували міст, отже, мешканці Тошківки, Кримського, Світличного та інших населених пунктів, контрольованих Україною, були позбавлені можливості їздити до Сєверодонецька, який вважається нині обласним центром. Після погодження з Луганською облдержадміністрацією плану монтажу переправи, підрозділи інженерних військ Збройних Сил України за стислий термін облаштували шляхопровід за усіма нормами експлуатації. Неподалік селища Нижнє люди та автомобільний транспорт перетинають річку за допомогою понтонного мосту. У середньому за добу ним проходять 400—500 жителів прифронтових селищ та проїздить 80—100 автомобілів. За словами командування окремої механізованої бригади Сухопутних військ, воїни якої забезпечують роботу понтонного мосту, свої зусилля вони спрямовують і на те, аби убезпечити життя цивільних осіб.

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.