Чи то нахабство, чи віра у безкарність, чи просто дурість від кайфу, але вчинки розповсюджувачів наркотиків нерідко наводять жах на сусідів.

 

Фото
відділу комунікації ГУНП
в Тернопільскій області.

 

Різкий запах ацетону, купи використаних шприців у під'їзді та поруч з будинком, сторонні люди підозрілої зовнішності... Саме таку картину впродовж останніх років щодня бачили мешканці багатоповерхівки на вулиці Братів Бойчуків, і не лише бачили, а й страждали від усіх цих незручностей, створених тридцятиоднорічним сусідом. Чоловік -- наркоман зі стажем, неодноразово судимий. Він у власній трикімнатній квартирі облаштував наркопритон. Про це інформує відділ комунікації обласної поліції.

 

У ході спецоперації правоохоронці здійснили контрольну закупівлю наркосировини, а далі провели санкціоновані обшуки та затримання. На той час у квартирі наркоторгівця перебувало троє клієнтів-споживачів.

 

Михайло Димида, виконуючий обов'язки керівника підрозділу протидії наркозлочинності каже, що тернополянин не лише варив опій на квартирі, а й дозволяв своїм покупцям одразу на місці його вживати. Клієнтами "підприємця" були фактично всі наркозалежні тернополяни масиву, який в народі називають БАМ. За міліграм опію просив 100 гривень. Нині оперативники встановлюють шляхи надходження макової соломки. Утім, з'ясувалося, що іноді покупці приходили з власною сировиною для виготовлення опію. За день через квартиру наркоділка могло пройти від двадцяти до тридцяти клієнтів.

 

-- Люди лежали на сходах напівживі, тому я дуже переживала за свою дитину... Страшно було вийти на вулицю, страшно пустити дитину саму, -- розповідає сусідка затриманого.

 

Під час спецоперації оперативники вилучили понад п'ять кілограмів макової соломки, 15 мілілітрів опію та три літри розчину опію, прекурсори, марихуану, гроші. Чоловіка затримали відповідно до статті 208 КПК. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу.

 

Михайло Димида стверджує, що сьогодні в Тернополі офіційно на обліку перебуває майже чотириста наркозалежних людей. Проте цифра не є остаточною. Реально таких людей в обласному центрі в рази більше. Тому оперативник, аби не повторювалися подібні жахіття, звернувся до мешканців міста та області співпрацювати з їхнім підрозділом і повідомляти про факти незаконного збуту, вживання та виготовлення наркотиків.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України