Трагедія сталася біля готелю «Premіer Palace» на вулиці Пушкінській.


У центрі Києва застрелили колишнього депутата Держдуми від КПРФ Дениса Вороненкова. Про це повідомив учора глава поліції Києва Андрій Крищенко. За його словами, попередньо встановлено, що чоловік із охоронцем вийшли з готелю, невідомий відкрив вогонь. У результаті Д. Вороненков загинув, його охоронник дістав поранення, але при цьому зачепив нападника. «Особу загиблого встановлено. Це колишній депутат Держдуми РФ», — зазначив він.


Народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко назвав убивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова замовним, порівнявши його із загибеллю журналіста Павла Шеремета та російського опозиціонера Бориса Нємцова. Про це він написав на сторінці у Фейсбуку. «Це замовне політичне вбивство, зроблене з метою залякування всіх тих російських депутатів і чиновників, хто спробує втекти з Росії на Захід або в Україну і розповісти правду про те, як функціонує російський каральний апарат», — зазначив він.


Президент Петро Порошенко провів нараду з силовиками щодо вбивства Дениса Вороненкова. «Підступне вбивство у центрі Києва Дениса Вороненкова — це акт державного тероризму з боку Росії, яку він був змушений покинути з політичних міркувань. Це явний почерк російських спецслужб, що раніше неодноразово проявлявся в різних європейських столицях. Вороненков був одним з головних свідків російської агресії проти України і зокрема ролі Януковича щодо введення до України російських військ. Вважаю невипадковим, що вбивство відбулося в один день з диверсією в Балаклії на Харківщині», — заявив він.


P. S. Коли верстався номер, стало відомо, що охоронець Дениса Вороненкова дістав поранення в ділянку серця, він співпрацює зі слідством. Сам кілер дістав наскрізне поранення в голову, він на межі життя і смерті. Таку інформацію оприлюднив на брифінгу Генпрокурор Юрій Луценко.