На сьогодні в Севастополі є легітимна міська рада депутатів. Саме вона несе всю повноту відповідальності за ситуацію в нашому регіоні, за мир і спокій наших громадян, за безперебійне життєзабезпечення севастопольців. Головне завдання на сьогодні — забезпечити соціальні виплати, пенсії, зарплату, забезпечити городянам тепло у квартирах, безперебійну подачу води, газу, електрики, вивезення сміття, щоб Севастополь не потонув у смітниках. Розгляд усіх інших питань відкладено на невизначений термін.

Заступник голови Севастопольської міської ради Олександр Антоненков докладно розповів на засіданні Президії міськради ветеранів, як працює міськрада, як взаємодіє з підприємцем Олексієм Чалим, якого на мітингу в Севастополі наділили правами неформального лідера.

— Ми довго розмовляли з ним на сесії міськради. Зокрема запитали про те, на основі яких законів він має намір керувати громадою. Той відповів, що на основі українських. Хоча й визнав, що є громадянином Росії.

Загалом, після тривалих, гарячих дебатів депутати запропонували Олексію Чалому написати заяву про прийняття українського громадянства. Депутатський корпус у свою чергу клопотатиме про надання йому в екстреному порядку громадянства України, щоб він міг не на емоціях, а на законній підставі стати главою міста. А поки що 24 лютого на позачерговій сесії 49 депутатів одноголосно проголосували за створення Севастопольського міського управління із забезпечення життєдіяльності міста.

Координаційну раду при управлінні очолив Олексій Чалий, щоб разом з міськрадою депутатів розв’язувати проблеми міста. Отож на сьогодні єдиною легітимною владою в Севастополі залишається міська рада депутатів.

Севастополь.

Справа наліво: голова Севастопольської міської організації ветеранів України Сергій Рибак, заст. голови міськради депутатів Олександр Антоненков, 1-й заст. голови міськради ветеранів Володимир Гаврилюк на засіданні Президії міськради ветеранів, де були висловлені вимоги не допустити хаосу, беззаконня і насильства.

 

Фото автора.