У Сєвєродонецьку відкрилася бізнес-виставка для малих і середніх підприємств "СХІД-ЕКСПО-2017". Вона проходить в рамках Програми відновлення та налагодження миру ПРООН за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні. Для бізнесменів Луганщини ця подія стала ще одним шансом презентувати власну справу в різних промислових галузях, встановити нові комерційні відносини, зацікавити потенційних партнерів, розширити ринки збуту та знайти нові можливості розвитку свого підприємництва.

 

У вітальному слові до учасників форуму голова Луганської обласної державної адміністрації -- керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз акцентував увагу на зростанні показників соціально-економічного розвитку Луганщини за підсумками минулого року. Сьогодні в області працюють понад 20 тисяч суб'єктів господарської діяльності, з яких більш як 240 підприємств представляють середній бізнес і 440 -- малий. У цьому сегменті підприємницької діяльності задіяно понад 80 тисяч осіб. Суб'єктами малого і середнього підприємництва, за словами обласного керівника, реалізовано 62% усього об'єму реалізованої в області продукції.

 

У бізнес-виставці взяли участь понад 70 підприємств області. Вони ознайомили присутніх зі своїми досягненнями в харчовій, легкій, хімічній промисловості, зокрема, продемонстрували можливості у виробництві поліетиленової продукції та твердого біопалива, напрацювання у сільському та лісомисливському господарствах, у виробництві будматеріалів тощо. Крім того, учасники виставки взяли участь в дискусіях у рамках роботи тематичних секцій.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України