Ситуація на Донбасі — напружена. За останню добу (станом на ранок 24.03) бойовики понад 90 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку найбільше вогневих ударів ворог завдав по позиціях під Авдіївкою та шахтою «Бутівка», обстрілюючи їх з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 мм та 120 мм. Зі ствольної артилерії калібру 122 мм противник вів вогонь також по Зайцевому та Новгородському.

На маріупольському — епіцентром протистоянь продовжує залишатися Широкине. По позиціях морських піхотинців ворог гатив із гранатометів, зенітної установки, мінометів калібру 120 мм, танку, РСЗВ «Град-П». Захисників Мар’їнки противник обстрілював з танка, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Поблизу Красногорівки зафіксовано застосування мінометів калібру 120 мм та артилерійських систем калібру 122 мм, а в районах населених пунктів Водяне та Новотроїцьке — великокаліберних кулеметів і гранатометів. На луганському напрямку неспокійно поблизу Новозванівки, Кримського, Попасної та Новотошківки.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район Маріуполя): «Ситуація знову напружена. Орки вночі накрили наші позиції градами. Також застосовували міномети, зенітні установки, гранатомети. Зараз відбуваються звичайні позиційні перестрілки, працює їх артилерія. Найгарячіше нині в Широкиному. Там наших хлопців поливають свинцем цілодобово. Є втрати. Декілька днів тому загинуло двоє наших побратимів, вісім було поранено. Що зараз відбувається з хлопцями, сказати складно. Принаймні про загиблих інформація не надходила. Але не факт, що немає 200. Зв’язок із побратимами дуже поганий. В нашому секторі ворог втрачає вдвічі, а то й втричі більше особового складу. Адже своїх людей вони не жаліють і кидають на штурм наших позицій без підготовки».

Олександр БРОНСЬКИЙ.