У селищі Козова Тернопільської області відкрили новий плавальний басейн.

 

На знімку: урочисті моменти відкриття спорткомплексу.

 

Цей об’єкт стояв недобудованим десятки літ. У 2015-му голова Тернопільської ОДА Степан Барна визначив завершення його спорудження пріоритетним проектом.

У цю справу торік було вкладено 4,5 млн. грн., з яких 600 тис. — кошти з місцевого бюджету, а решта — з державного. Загальні витрати становлять понад 9 млн. грн.

Займатися у новому спорткомплексі відтепер зможуть півтори тисячі школярів Козівського району та ще майже тисяча дітей із сусідніх — Підгаєцького, Зборівського, Бережанського та Тернопільського районів. Його відкриття не лише створить належні умови для оздоровлення учнів, а й забезпечить нові робочі місця.

Голова облдержадміністрації зазначив, що не менше десяти відсотків від Фонду регіонального розвитку, а це приблизно 20 млн. грн., буде спрямовано на реконструкцію і створення спортивної інфраструктури на Тернопільщині. Одним із пріоритетних напрямів є будівництво водної арени «Тернопіль» на базі каналу ставу в обласному центрі. А загалом у 2017-му на спортивну інфраструктуру області буде виділено не менш як 30—35 млн. грн.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Фото надано автором.

Тернопільська область.