Повагу до інших народів і до випробувань, що випали на їхню долю, продемонстрували днями представники Тернопільської міської організації "Спілки Української Молоді в Україні". Вони відчистили пам'ятник жертвам Голокосту, який невідомі осквернили напередодні. Зловмисники намалювали на ньому свастику та знаки СС.

 

"Дуже прикро, що в мікрорайоні, де багато тернополян щодня проходять або проїжджають на авто повз понівечений пам'ятник, і нічого не роблять, -- розповіла голова ТМО "СУМ в Україні" Леся Голик. -- Хоча особливих зусиль та людського ресурсу тут не потрібно. Троє дорослих й одна дитина, кілька кухонних серветок, вода і 30 хвилин часу. І все, справу зроблено".

 

Ця подія стала несподіванкою для представників місцевого осередку євреїв.

 

"Ми 27 березня приїхали фарбувати пам'ятник, -- ділиться враженнями голова Тернопільських обласної та міської єврейських організацій Ігор Банзерук. -- А тут уже все відчищено і фарбувати непотрібно. Приємно. Здивовані, що не тільки нам болять такі речі. Від імені усієї громади хочу подякувати "Спілці Української Молоді в Україні".

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Фото Віталія ДЗЮБАКА.

 

Тернопільська область.

 

Голос України