У Полтаві влаштували перший обласний молитовний сніданок. Його ініціатором став народний депутат, голова міжфракційного об'єднання "За духовність, моральність і здоров'я України" Павло Унгурян.

 

У неформальній зустрічі, яку приурочили до 500-річчя Реформації, взяли участь представники влади та громадськості, священнослужителі різних релігійних конфесій. А розпочали її зі спільної молитви за мир і злагоду в нашій державі. Павло Унгурян зазначив, що такі сніданки, які об'єднують співвітчизників довкола вічних цінностей, стали традиційними у багатьох країнах. Адже перший із них, згідно з Біблією, для втомлених і зневірених людей приготував сам Ісус Христос...

 

Голова ОДА Валерій Головко, архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ Київського патріархату Федір та інші промовці наголошували на важливості таких зустрічей саме сьогодні, коли українці продовжують виборювати незалежність і державний суверенітет, здійснюють декомунізацію. Бо духовне очищення прокладає нації шлях до пізнання істини та процвітання.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України