Останню добу (станом на ранок 28.03) бойовики понад 50 разів гатили по наших військових. За даними прес-центру АТО, найбільших обстрілів і руйнувань зазнав донецький сектор — там з артилерії великого калібру ворог обстрілював Троїцьке та Луганське. По Авдіївці та Пісках працювали з мінометів 82-го калібру.
На маріупольському напрямку, по опорних пунктах ЗСУ поблизу Красногорівки та Мар’їнки ворог гатив з мінометів калібру 82 мм та гранатометів. А по Новогригорівці та Водяному — з великокаліберних кулеметів. Морських піхотинців у Широкиному окупанти обстрілювали із зенітної установки ЗУ-23-2. На Луганщині, поблизу Новозванівки, терористи застосовували 152 мм артилерію, а міномети калібру 120 мм — неподалік Кримського.


Як розповів речник прес-центру штабу АТО Ярослав Чепурний, останню добу бойовики істотно зменшили застосування важкого озброєння. «Сьогодні обстрілюють Авдіївку, Водяне з використанням мінометів і великокаліберних кулеметів, але поки що тих обстрілів було небагато», — зазначив він.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація стабілізувалася. Обстрілів поменшало. Щоправда, вночі орки застосовували міномети 80-го калібру. Вогонь вели з території аеропорту та Спартака. Обстріл тривав півгодини. Потім пішла в хід стрілецька зброя. Усі наші хлопці живі й здорові. Нині облаштовуємо позиції і розчищаємо територію від нерозірваних снарядів. Над утилізацією мін працюють сапери. Готуємося до вечора. Неспокійно в нашому секторі й на інших ділянках фронту. Шахту «Бутовка» постійно поливають свинцем. Найбільша кількість провокацій там відбувається вночі. Ситуація напружена і в Авдіївці. Там наших побратимів обстрілюють з важкого озброєння. Найманці штурмують позиції танками. Як нам повідомили, на жаль, від ворожої міни загинуло троє наших бійців. Є багато поранених. Хлопці розповідають, що зранку житлові квартали міста знову потрапили під вогонь ворожої артилерії».


Олександр БРОНСЬКИЙ.