На знімку: офіцер Рівненського обласного військового комісаріату майор Сергій Квятковський проводить професійно-психологічний відбір контрактників до ЗСУ.

 

Рівненщина продовжує поповнювати Збройні Сили України контрактниками. 
За словами начальника відділу комплектування та призову підготовки до військової служби — заступника військового комісара Рівненського обласного військкомату підполковника Сергія Столяра, пріоритетним напрямом роботи залишається призов на контракт уже підготовлених категорій військовослужбовців, які набули досвіду під час попереднього проходження військової служби.
— За підсумками першого кварталу цього року близько сорока відсотків майбутніх контрактників уже мають досвід виконання бойових завдань на сході України. Їхня підготовка значно спрощена. Термін від проходження медичного огляду, професійно-психологічного відбору, оформлення необхідних документів до прийняття посади майбутнім контрактником у бойовій бригаді займає від трьох до п’яти діб, — наголосив офіцер.


Серед тих, хто прибув до Рівненського обласного військкомату для проведення інструктажу перед відправкою до місць призначення, мешканець одного з районних центрів Рівненщини з позивним «Борода». Чоловік одружився та виховує тут своїх дітей. Проте як переселенець з Луганської області вважає, що захист землі його батьків, які залишились в одному з районів, розташованих уздовж лінії розмежування, справа честі та вірності Присязі українському народові. В Збройні Сили України він призивався по мобілізації у 2015 році та провів в районі виконання завдань антитерористичної операції більше року.
Про це «Голосу України» повідомив офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівненській області підполковник Віктор ШУБЕЦ.


Фото автора.