За останню добу (станом на ранок 29.03) бойовики понад 60 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, найгарячіше було поблизу Авдіївки та Троїцького. Там ворог накривав позиції з мінометів калібру 120 мм та 82 мм. По опорних пунктах у районі Кам’янки, Кримського та Луганського противник застосовував міномети калібру 120 мм. Позиції поблизу Опитного обстрілював з мінометів калібру 82 мм.

На маріупольському напрямку з мінометів калібру 82 мм російсько-окупаційні війська гатили поблизу Тарамчука та Красногорівки. По захисниках Водяного, Павлополя, Лебединського та Красногорівки противник вів вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Широкиного застосував зенітну установку ЗУ-23-2. На луганському напрямку неспокійно було поблизу Новозванівки та Новоолександрівки.

Що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація контрольована. Ворог вночі активно застосовував міномети різних калібрів, зенітні установки, гранатомети, стрілецьку зброю. Зараз обстріли припинилися. Однак не надовго. Ми вже знаємо розпорядок дня орків. Усі хлопці на нашому опорнику живі й здорові. На жаль, учора надійшла жахлива звістка. Поблизу Горлівки загинув наш побратим. Молодий хлопець, справжній патріот, разом з ним пройшли різні гарячі точки на Донбасі. Сумуємо... Додати нічого».

За даними групи «Інформаційний спротив», на Донбасі в період з 22 по 28 березня цього року інтенсивність вогневих ударів бойовиків по позиціях ЗСУ і населених пунктах на підконтрольній Україні території знизилася. «За цей період підрозділи російсько-терористичних військ («1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР») здійснили понад 600 вогневих нальотів (за минулий тиждень — 780) з 82 мм та 120 мм мінометів, ствольної артилерії, 122 мм переносних реактивних пускових установок «Град-П» і озброєння ББМ», — йдеться у повідомленні групи.

Олександр БРОНСЬКИЙ.