До 1 липня 2017 року міські, селищні та сільські ради об'єднаних територіальних громад Тернопільщини мають розробити та затвердити програми охорони довкілля. Відповідне доручення дав голова ОДА Степан Барна представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування під час засідання колегії облдержадміністрації.

 

В області також рекомендовано утворити підрозділи муніципальної поліції для здійснення контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища та благоустрою на місцях.

 

Степан Барна повідомив, що в регіоні зафіксовано вже сім фактів несанкціонованого завезення непотребу зі Львова.

 

"Прошу керівників на місцях відповідально підійти до цієї проблеми і розробити чітку стратегію щодо утилізації цього сміття", -- наголосив керівник ОДА.

 

Йшлося і про порушення в сфері екології. Як поінформував начальник Державної екологічної інспекції Едуард Ференц, найбільше порушень законодавства виявлено у сфері поводження з відходами. Зокрема, до адміністративної відповідальності притягнуто 238 осіб.

 

Тим часом із 740 сміттєзвалищ і полігонів твердих побутових відходів, які є в області і які займають площу майже 114 га, паспортизовано лише 91 об'єкт.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України