Мешканці Тернопільщини з початку цього року подали до фіскальних органів 1348 декларацій про майновий стан та доходи. У своїх деклараціях вони відобразили 14 мільйонів гривень витрат і відповідно заявили до повернення суми податку з доходів фізичних осіб у зв'язку з реалізацією права на податкову знижку. Про це інформує відділ організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області.

 

Зокрема, 1190 декларацій, а це понад 88 відсотків, стосувалися отримання податкової знижки у зв'язку з витратами на навчання, 39 -- зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами, 108 -- зі сплатою страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, 3 -- із витратами з оплати допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей, 8 -- у зв'язку з переобладнанням транспортних засобів.

 

За наслідками перерахунків цим громадянам нараховано до повернення 2,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Півмільйона гривень податку, а це 21 відсоток від визначеної суми, вже повернено.

 

Доречно нагадати, що декларація на податкову знижку подається протягом року разом із документами для підтвердження витрат, що включені до податкової знижки.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України