Велелюдна процесія, під час якої несли 80-кілограмовий дерев'яний хрест і молилися за мир та цілісність України, пройшла центральними вулицями Тернополя. Щорічний молитовний захід, який проводить Українська греко-католицька церква у час Великого посту, очолив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк).

 

Фото
з сайту www.tze.org.ua.

 

Хрест несли священнослужителі греко-католицьких церков, представники Римо-католицької церкви, керівники області та обласного центру, волонтери, бійці, родичі загиблих воїнів АТО, біженці з Донецької та Луганської областей.

 

На молитовних стаціях читали уривки зі Святого Євангелія, духовні роздуми над страстями Христовими. Вірні задумалися над віршами відомого тернопільського поета Олега Германа, які було спеціально написано з цієї нагоди. Переплітаючись із стаціями Хресної дороги, в поезіях прозвучав особливо глибокий аналіз морально-духовних недуг українського суспільства та заклик до покаяння й небайдужості під час війни.

 

На Театральному майдані відбулося врочисте покладення квітів перед хрестом і меморіалом Героїв Небесної Сотні та бійців, які загинули, обороняючи Україну від російської агресії. У такий спосіб УГКЦ Тернопільщини підтримали заклик Всеукраїнської ради церков і релігійні організації та долучилася до молитви за перемогу над агресором і справедливий мир в Україні.

 

Цього ж дня в Києві на Софійській площі і в багатьох інших областях України відбулися схожі молитовні заходи.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Голос України