Через кілька місяців Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр презентуватиме свою будівлю після капітального ремонту.

 

На знімку:

 

керівник області Юрій Гарбуз
знайомиться з перебігом ремонту

 

Фото
прес-служби ОДА.

 

У грудні 2014 року, коли театр було переміщено з окупованого російськими військами Луганська до Сєверодонецька, виникла потреба у приміщенні. Тоді була запропонована будівля Сєверодонецького міського драматичного театру, яка, на жаль, перебувала у надто аварійному стані. На реконструкцію та капітальний ремонт приміщення з обласного бюджету виділено понад 57 мільйонів гривень. Масштаби реконструкції справді вражають. Щодня тут працюють майже 70 будівельників, щоб до середини літа здати цей центр культурного життя Луганщини в експлуатацію.

 

Основна частина ремонту вже зроблена. Сьогодні ще тривають малярні роботи у фойє та глядацькій залі, укладається паркет, на сцені встановлюють галерею. Майже завершено роботи в кабінетах адміністрації, техслужби, гримерках, танцкласі та в санвузлах. Монтується автономне опалення, привезено і встановлено на фундамент електропідстанцію з трансформатором, завершуються роботи з утеплення будівлі зовні.

 

Одночасно із будівельно-ремонтними на території проводять ландшафтні роботи.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України