Директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук поінформував громадськість, що серед безробітних у регіоні на обліку більше чоловіків, аніж жінок -- їх майже 53 відсотки.

 

Серед тих, хто шукає роботу, переважають особи віком від 50 до 59 років, половина з них -- передпенсійного віку. Значна частка -- робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання обладнання та машин (понад 19 відсотків).

 

Якщо брати до уваги освітній рівень, то майже половина безробітних, зареєстрованих в обласній службі зайнятості, мають повну вищу освіту, стільки ж закінчили професійно-технічні навчальні заклади.

 

Звільнення за згодою сторін -- основна причина втрати роботи для більшості клієнтів місцевих центрів зайнятості. Майже 61 відсоток від загальної чисельності зареєстрованих безробітних -- мешканці сільської місцевості.

 

"Виходячи з вищесказаного, -- зауважив Василь Олещук, -- вимальовується ось такий узагальнений образ безробітного Тернопільщини: це здебільшого сільський житель віком понад 50 років з вищою або професійно-технічною освітою, який звільнився з останнього місця праці за згодою сторін".

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України