Своїми знаннями і умінням писати великодню писанку з учнівською та студентською молоддю Тернополя й області щосуботи та щонеділі під час майстер-класів діляться педагоги Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

 

Фото
з сайту http://ecocentr.edukit.te.ua/

 

Учасники майстер-класів з писанкарства дізнаються про зміст закодованих символів, пізнають особливості розпису та навчаються розписувати писанки, використовуючи традиційні орнаменти.

 

Писанкарство також зацікавило іноземних студентів.

 

"Зробити якийсь національний виріб власноруч -- це найкращий спосіб пізнати культуру народу", -- переконані іноземні учасники тематичного майстер-класу. Майстер-клас з розпису яєць студенти з Кенії та Єгипту відвідували вперше, щоб познайомитися з українськими традиціями. Іноземці намагались старанно вимальовувати кожну лінію, охоче переймаючи вміння писати автентичні українські писанки. Спеціальним писачком по поверхні яйця іноземні писанкарі зобразили символ початку життя, життєвої долі, відомий у багатьох культурах світу і типовий для писанок Західної України, -- зірку.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України