Профспілки Тернопільської області провели пікетування обласної ради та облдержадміністрації (на знімку). Як зазначив голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний, до акції змусило вдатися рішення НКРЕКП "Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу", що мало почати діяти з 1 квітня.

 

Фото
з сайту http://profrada.te.ua/

 

Від представників профспілок виступили також голова Бучацької районної організації профспілки працівників освіти і науки Євген Рій, голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери Роман Ящищак.

 

За їхніми словами, у них є чотири вимоги: скасування рішення національної комісії, притягнення до відповідальності осіб, які це рішення ухвалили, накладення мораторію на підвищення цін і тарифів, які провокують зростання житлово-комунальних послуг і, звичайно, щоб Міжвідомча робоча група завершила свою роботу й оприлюднила результати.

 

Дії профспілок підтримали заступники голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний та Любомир Крупа, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак, депутати обласної ради Олег Сиротюк, Олександр Башта та Лариса Римар, депутат міської ради Андрій Газилишин.

 

Учасники мітингу одностайним рішенням ухвалили резолюцію, яку направили Президенту, Голові Верховної Ради та Прем'єр-міністру України.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України