У рамках реалізації пілотного проекту Національної поліції України для впровадження європейських стандартів у сфері забезпечення публічного порядку під час масових акцій та зібрань громадян у поліції Рівненщини створено групу комунікації. У її складі сім поліцейських з числа найбільш досвідчених працівників управління превентивної діяльності, патрульної поліції та роти поліції особливого призначення. Вони вже пройшли перший етап тренінгів з міжнародних стандартів і найкращого досвіду у сфері дотримання прав людини під час проведення мирних зібрань.

 

«У концепцію діяльності цих груп покладено передовий досвід європейських країн, – розповів начальник відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Рівненській області, керівник групи комунікації Олександр Бортник. – Окрім Рівненщини, наразі такі пілотні проекти впроваджуються також в Одеській, Миколаївській, Полтавській та Харківській областях».

 

Основним завданням груп комунікації є налагодження ефективного діалогу та взаєморозуміння між поліцією та громадянами, аби запобігати конфліктам і сутичкам під час проведення масових заходів як запланованих, так і раптових.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України