Нині головна спортивна споруда Рівного – стадіон «Авангард» потребує капітального ремонту. Тож цими днями відбулась презентація проекту його реконструкції. Представники львівської проектної організації «Артпростір», якій доручили розробити проект «Авангарду» (вони ж причетні до будівництва «Арени-Львів»), розповіли, що вартість будівництва головного спортивного об’єкту Рівного становить 110 млн. грн., початок будівництва заплановано вже у цьому, а здача в експлуатацію – у 2019 році. Стадіон, який виконуватиме спортивну і концертну функції, розрахований на 13434 глядачів, передбачені тут і 38 місць для людей на візках.

 

На знімках: таким бачать проектувальники оновлений рівненський стадіон «Авангард».

 

Як наголосив під час презентації міський голова Рівного Володимир Хомко, будівництво «Авангарду» можна розпочати хоч сьогодні – 50 мільйонів гривень на перші етапи будівництва вже є. Але приступити до виконання робіт заважають бюрократичні погодження проекту в столиці, а також обов’язкова процедура – проведення конкурсу (тендеру) на визначення виконавця робіт.

 

– Головною нашою вимогою, яку ми пропишемо в умовах конкурсу, буде обов’язкова наявність досвіду виконання будівельних робіт на таких серйозних об’єктах. Будівельна організація повинна мати бездоганну ділову репутацію, – наголосив Володимир Хомко.

 

Олександра ЮРКОВА.

Фото Ніли ВОВЧИК.

 

Рівне.

 

Голос України