Останню добу (станом на ранок 07.04) бойовики понад 50 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, найгарячіше було поблизу Маріуполя. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та озброєння БМП підрозділи російсько-терористичних військ гатили поблизу Новотроїцького, Красногорівки, Павлополя, Гнутового, Широкиного, Водяного.


На донецькому напрямку найбільша кількість обстрілів була під Авдіївкою, де бойовики накривали вогнем мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Із 82 мм мінометів та великокаліберних кулеметів обстріляли опорні пункти біля Пісків. Гранатомети та великокаліберні кулемети застосували біля шахти «Бутовка» та Троїцького. На луганському — з гранатометів окупанти гатили поблизу Кримського, а з великокаліберних кулеметів — у районі Станиці Луганської.


Яка ситуація на фронті, розповів боєць десантно-штурмової групи ЗСУ (місце дислокації — район Пісків): «Ситуація під контролем. Щоправда, режиму тиші від орків ми не дочекалися. Обстріли тривають. Вночі наш опорник потрапив під мінометний вогонь. Під ранок вони гатили великокаліберними кулеметами. Довелося відкривати вогонь у відповідь. Вдалося трохи заспокоїти їх. Нині хлопці знешкоджують міни, які не розірвалися. Російські найманці вже пристрілялися в нашому секторі. Б’ють з 3—4 кілометрів досить влучно. Днями було пряме потрапляння в бліндаж. На щастя, ніхто не загинув, хлопці дістали лише контузію. Дошкуляють також ворожі снайпери».