У Рубіжному відкрили Луганський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, а у Сєверодонецьку представлено ізолятор тимчасового утримання, що відповідає вимогам європейського режимного пенітенціарного закладу. А також вручено ключі від квартир 61 сім’ї правоохоронців (на знімку). З цієї нагоди на Луганщину прилетіли міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та голова Національної поліції Сергій Князєв.

Фото
прес-служби Головного управління Національної поліції.

Понад два роки луганській поліції бракувало експертного обладнання та спеціально облаштованих приміщень для проведення експертиз та досліджень. Доводилося звертатися по допомогу до колег у Харкові, Дніпрі та інших регіонах. Нове адміністративне приміщення Луганського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України розв’язало проблеми. Відтепер фахівці зможуть проводити судові експертизи за 21 напрямом дослідження. «Дуже важливо, що, незважаючи на непрості умови, в яких сьогодні перебуває Луганщина, ми робимо все можливе, щоб її поліція професійно та якісно виконувала свої функції, надавала мешканцям якісні сервісні та експертні послуги, — зазначив Арсен Аваков на відкритті центру. — Головне, щоб саме тут, на підконтрольній Україні території, ми відбудували ту поліцейську інфраструктуру, яка відповідає європейським стандартам та викликам сьогодення».

Європейським стандартам відповідає і ще один об’єкт — ізолятор тимчасового утримання у Сєверодонецьку. У зоні проведення АТО — це перший такий режимний заклад. Медичний ізолятор, дезінфекційні блоки, 12 камер із санітарно-побутовими умовами на 37 осіб, харчоблок, кімнати для проведення слідчих дій, подвір’я для прогулянок, сучасне автономне опалення та сигналізація — це не повна характеристика установи. Заклад обслуговуватиме Сєверодонецьк та Кремінну. Створено належні умови й для цілодобового несення служби співробітниками поліції.

Сертифікати та ключі від квартир 61 родині співробітників поліції, які несуть службу в зоні АТО, передали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Нацполіції Сергій Князєв та начальник поліції області Сергій Коміссаров. У 10 однокімнатних, 35 двокімнатних та 16 трикімнатних квартирах у Щасті, Сєверодонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Попасній і в смт Троїцькому проживатимуть правоохоронці, які є внутрішньо переміщеними особами, мають поранення, отримане під час виконання службових обов’язків, та статус учасника бойових дій. Ключі від осель також вручили багатодітним та неповним сім’ям.

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відзначив ініціативу та допомогу профільного міністерства поліцейським області. Він пообіцяв, що обов’язково передбачить житло для правоохоронців, що розподілятиметься у серпні поточного року для внутрішньо переміщених осіб.

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.