Черговий режим тиші на фронті російсько-терористичні війська остаточно зірвали. Згідно з домовленостями припинити вогонь мали з 1 квітня, а з 6 — розвести війська в районі Станиці Луганської. Однак бойовики і далі накривають вогнем і цивільних, і позиції ЗСУ. За даними прес-центру АТО, за останню добу (станом на ранок 10.03) ворог збільшив кількість обстрілів. Епіцентром військових дій і досі залишається маріупольський напрямок — під ворожим вогнем опинилися Широкине, Водяне, Мар’їнка, Гнутове, Павлопіль, Красногорівка, Новогригорівка, Новотроїцьке і Березове. Окупанти задіяли 120- і 82-міліметрові міномети, гранатомети і кулемети великих калібрів, а також стрілецьку зброю.


На донецькому напрямку було помічено роботу ворожого БТРа, 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, застосовували стрілецьку зброю, працювали снайпери. На луганському ворог поводився дещо тихіше, застосовував гранатомети і стрілецьку зброю.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Уночі «орки» обстрілювали наш опорник мінометами. Били десь півгодини. Потім у хід пішли великокаліберні кулемети. Так вони нас щодня провокують. Відкривати вогонь без команди ми не маємо права — перемир’я! Тож чекали хвилин 30. Коли обстріл посилився, командири віддали наказ — стріляти у відповідь. І це подіяло. Нині встановилося затишшя, хлопці займаються своїми справами. Досить складна ситуація в Авдіївці. Там наші побратими під постійним вогнем. Є серед наших хлопців багато «300». Надійшла інформація, що російські найманці знову обстріляли житлові квартали міста. Є поранені мирні жителі, зруйновані будинки. Перемир’я триває...».


За даними групи «Інформаційний спротив», окупанти не полишають спроби відтіснити підрозділи ЗСУ в районі Авдіївки. «Промзону, шахту «Бутовка» фактично цілодобово обстрілюють із застосуванням усього спектра піхотного озброєння, а також ЗУ-23-2. Окупанти намагалися зруйнувати інженерні споруди на передньому краї ЗСУ (фіксувалося 2 пуски ПТКР), — ідеться в повідомленні групи.