Ситуація в районі воєнних дій на сході нашої країни ускладнюється. За добу (дані на 11.04) російсько-окупаційні війська 64 рази обстріляли позиції Збройних Сил України, інформує штаб АТО.

На маріупольському напрямку, по наших захисниках Водяного, бойовики відкривали вогонь з артилерії калібром 122-мм, мінометів калібром 120-мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП. Захисників Новотроїцького обстрілювали з мінометів калібром 120-мм і гранатометів. По опорних пунктах поблизу Березового, Мар’їнки та Красногорівки били з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. По позиціях у районі Гнутового та Гранітного стріляли з протитанкових гранатометів. Морських піхотинців ЗСУ під Широкиним обстрілювали зі стрілецької зброї, а поблизу Мар’їнки активізувався снайпер бойовиків.

А вчора вранці гібридні формування обстріляли Мар’їнку. Через це учнів школи № 2 евакуювали в бомбосховища. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник голови Національної поліції — начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

На донецькому напрямку противник із великокаліберної зброї обстрілював шахту «Бутовка», Авдіївку, Опитне. Бив по опорних пунктах поблизу Зайцевого, Пісків і Луганського.

На луганському напрямку під ворожим вогнем опинилися захисники Кримського та Катеринівки, Валуйського, Станиці Луганської і селища Донець.

Російські окупаційні війська не виконують чергові домовленості про припинення вогню і нарощують інтенсивність обстрілів позицій сил АТО, констатують у ГУР МО України. До того ж на волноваському та маріупольському напрямках окупаційні війська знову використовують 122-міліметрові артилерійські системи.

Водночас, за даними розвідки, дотримання силами АТО режиму припинення вогню гібриди використовують для посилення своїх позицій уздовж лінії зіткнення шляхом поповнення боєприпасів та інших видів матеріально-технічного забезпечення, зміцнення наявних і облаштування нових фортифікаційних споруд, зокрема для важкої броньованої техніки. Втім, це стандартна тактика підшефних Кремля в періоди так званого мінського затишшя.

Зважаючи на чергову ескалацію ситуації на фронті, мабуть, тема припинення вогню та безпеки знову буде пріоритетною на сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, яке відбудеться в Мінську.