У Броварах у Центрі поштового зв’язку № 9 нещодавно відбувся день передплатника нашої газети (на знімках). Для журналістів це можливість безпосередньо поспілкуватися зі своїми читачами. Так ми дізнаємося про те, які теми найбільше хвилюють нашу аудиторію, на що варто звернути особливу увагу. А для передплатників — це нагода поспілкуватися із деякими авторами публікацій, які вони регулярно читають. Цього разу переважно говорили не про політичні баталії на печерських пагорбах, а про скажені ціни на «комуналку» та ліки.

 

— Я постійний читач «Голосу України», але останні часом передплачувати газету дедалі   важче — позначаються невпинне зростання тарифів на комунальні послуги, проїзд у громадському транспорті, галопуючі ціни на продукти, ліки, — поскаржилася в розмові з представниками редакції броварчанка Лідія Казаненко. — Найпростіший медичний аналіз сягає сьогодні 80 грн. А їх, у тому числі й складніші та дорожчі, доводиться робити практично щомісяця. Про витрати на лікування взагалі мовчу. А тут ще з’явилася інформація про те, що «Укрпошта» знову підвищує тарифи на доставку газет. Отож вони стануть зовсім недоступними. Та й чи виживуть за такої політики самі?

 

На знімку: завідувачка відділу оглядачів  «Голосу України» (вгорі ліворуч) — Тетяна Пасова і заступниця начальника ЦПЗ № 9 Надія Ковальчук.

 

Схожі переживання висловлювало багато читачів нашої газети у Броварах. Справді, економічну ситуацію нині складно назвати сприятливою, але ми все-таки нагадуємо, що передплата «Голосу України» за місяць коштує лише 22 гривні. На сьогодні — це мізерна сума, в обмін на яку ви отримуватимете п’ять випусків газети щотижня. Чимало дискусій було й про те, чи потрібні сьогодні газети, за які читачеві доводиться платити, адже мало не на кожному розі роздають безплатні видання? Відповідь проста — безплатний сир лише у мишоловці. Якщо за газету, що потрапляє вам до рук, платить хтось інший, то ви гортаєте не видання, а чийсь погляд на певні події. Нині парламентська газета робить усе можливе, щоб об’єктивна інформація була доступною кожній українській родині.

Поштарі теж уболівають за передплату періодики. «Листоноші агітують скільки мають сили, бо розуміють: якщо є передплата, то є робочі місця», — пояснює заступник начальника ЦПЗ № 9 Надія Ковальчук. До слова, обслуговує цей центр поштового зв’язку не лише Бровари, а й увесь район. Залишається сподіватися, що після тривалих дискусій на злободенні теми прихильників «Голосу України» у Броварському районі побільшає.

Вл. інф.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua